Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
Sajtómegjelenések által igyekszik ráirányítani a figyelmet a szakma nehéz helyzetére a MaReSz
2020. október 13.

„Drámai a helyzet, a határzárral a nemzetközi üzleti találkozókat nullázták le, a belföldieket pedig azzal, hogy Kásler Miklós miniszter valamennyi egészségügyi dolgozónak megtiltotta a rendezvényeken való részvételt. Ez a döntés súlyosan érinti az iparágat, mert a hazai rendezvények hetven százaléka kötődik az egészségiparhoz” – mondta a HVG-nek Ganczer Gábor.   
>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT


Komoly pénzügyi és humánerőforrás-krízis fenyegeti a járvány miatt a magyar rendezvényszervező szakmát is. A korábban évente közel ezermilliárd forintos forgalmat lebonyolító szektor szereplői csak segítséggel lehetnek képesek életben maradni és újraszervezni az iparágat – válaszolta megkeresésünkre a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz).
>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

Mi vár a rendezvényszervező szakmára az év hátralévő részében?– erről beszélt Ganczer Gábor, az ATV Start című műsorában. „Ez a vírus nem fog elmúlni holnapután. Ezzel meg kell tanulnunk együtt élni közösen” – fogalmazott a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének elnöke.
>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT

 

Mint Ganczer Gábor fogalmazott, 2021-es rendezvényeiket óvatos derűlátással, de annak tudatában szervezik, hogy az utazási korlátozásoktól függ az események sikere. Hozzátette: a válság folytatódása 50-60 százalékos elbocsátási arányra kényszerítheti a rendezvényszervezőket, miközben Budapest kiemelkedően sok esemény helyszíne lesz jövőre. A vezérigazgató szerint egy-egy szakkiállítás befektetés a jövőbe, hiszen ilyen események is kellenek a gazdaság újraindításához. A Hungexponak ezért – mint mondta – be kell bizonyítania, hogy biztonságos vásárokat tud tartani, alkalmazkodva a nehezebb körülményekhez is.

>>>  TOVÁBB A RÉSZLETEKÉRT