Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Nemzetközi Kitekintés - Új munkakör formálódik a rendezvényszervezésben…
2024. február 21.

…olvashatjuk az IBTM World egyik legfrissebb cikkében, amely a rendezvényszervezés négy, a design és a technológia jelentősége által vezérelt trendjét emeli ki. A mesterséges intelligenciával folytatott kísérletezés, a résztvevők hatékonyabb bevonása, és az akadálymentesítés prioritássá válása mellett egy új és egyre fontosabbá váló munkakörre hívja fel a figyelmet az írás. Ez pedig az ún. rendezvénytechnológusok szerepe, amely munkakör, annak jelenleg formálódó komplexitásában nem létezett korábban.
A Cvent adatai szerint már a szervezetek 24%-a rendelkezik külön rendezvénytechnológussal, akik 63%-a az üzleti találkozók és rendezvények szervezésével foglalkozó részlegen dolgozik.
De mi is az a rendezvénytechnológus?
Feladatkörük még formálódik, de jelenleg kulcsszerepük van a technikai menedzsment összekapcsolásában a következő folyamatok során: az ajánlatkérések és a beszállítói szolgáltatások kiértékelése, a regisztráció, a website projektmenedzsment, az adatelemzés és jelentés-készítés, a kutatás-fejlesztés, valamint a helyszíni támogatás.
2024-ben várhatóan számos cég fogja sztenderdizálni a rendezvénytechnológus feladat- és felelősségi körét, ezzel teret engedve a pozícióhoz kapcsolódó karrierfejlődésnek. Mindez előmozdítja a szektoron belüli innovációt és hozzájárul a mesterséges intelligenciának a folyamatokat és a munkaerőt érintő lehetőségeinek jobb megértéséhez, továbbá megvilágíthatja azt is, hogy mit tartogat a jövő az élő közvetítésekkel, a személyre szabottsággal és sok mással kapcsolatban is.
Forrás:
https://www.ibtmworld.com/en-gb/blog/ibtm-news/2024-design-tech-event-trends.html