Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek 2022. november
2022. november 28.

Új szálloda az Accor portfóliójában

Minaro Hotel Tokaj by MGallery Nyíregyházától csupán 30 km-re, Tokaj egyik legszebb részén, a meseszép Csurgó-völgyben fekszik. A közelben fellelhető természeti kincsek és  gasztronómiai élmények avanzsálják tökéletes rendezvényhelyszínné a hotelt.
Az ötcsillagos szállodai szolgáltatások mellett, kiemelkedő színvonalon biztosít csapatépítő, konferencia és akár zártkörű családi összejöveteleket a hozzátartozó Tokaji Attrakciós Turisztikai Központban. Minden náluk megrendezésre kerülő rendezvényhez komplex megoldásokat, színes programokat és kulináris élvezeteket is kínál, megközelítőleg 120 főig. Hegyi ösvényük melletti attrakciós központjukban a modernkori igényeket kielégítő főzőiskola került kialakításra, illetve nyári időszakban lehetőség van akár kertmozival fűszerezett események lebonyolítására is. A szálloda nyitása: 2022. november 15. További információk itt olvashatók.

Közel egymilliárd forintot költöttek a Budapesten tanácskozó nemzetközi orvoskongresszusra érkezők

A European Society of Endodontology (ESE) Kongresszus résztvevői a konferencia alatt összesen 887 millió forintot költöttek a velük érkező rokonokkal, barátokkal együttvéve, amely a globális tanulmányokkal összhangban megerősíti, hogy az üzleti utazók jelentősen többet költenek a szabadidős turistákhoz viszonyítva. A költések fele a szálláshelyeknél realizálódott, míg a fennmaradó 51% az éttermekben, bárokban, múzeumokban és boltokban került jellemzően elköltésre. A kutatásban résztvevők 44%-a több mint 100 eurót költött naponta mind a szállás, mind az egyéb költés kategóriában, míg nemzetiségek szerint az Izraelből, Svédországból és Franciaországból érkezőkre volt jellemző a legmagasabb költés. A résztvevők átlagosan 2 fő kísérővel érkeztek a fővárosba – kollégáikat nem beleszámítva –, mely eredmény szintén arra enged következtetni, hogy az üzleti típusú rendezvények hatása túlnyúlik a résztvevők adatain. A kérdőívre adott válaszokból az is kiderült, hogy a fővárost a legtöbb résztvevő nagyon alkalmasnak találja egy üzleti rendezvény színhelyének, amit az is alátámaszt, hogy a lebonyolított találkozók 60%-át sikeresnek értékelték – derül ki a Hungarian & Budapest Convention Bureau és a GKI Gazdaságkutató közös hatásméréséből.

 

 

'Zöld Szálloda 2023-2024' címet szerzett a Párisi Udvar Hotel Budapest

A Párisi Udvar Hotel Budapest részt vett a Magyar Szállodaszövetség – Zöld Szálloda pályázatában, melynek keretében ezüst fokozatú "Zöld Szálloda 2023-2024" cím viselésére jogosult az elkövetkezendő 2 évben.
A hotel számos vendége és partnere számára, a fenntarthatóság iránti elköteleződés és a rendezvények „zöldebbé” tétele, ugyanolyan fontossággal bír, mint néhány évvel ezelőtt a csillagbesorolás. Európai és tengerentúli konferenciaszervezők, utazási irodák vagy céges foglalók is egyre többször helyezik a környezettudatosságot a beszélgetések központjába és a döntéshozatali kritériumok élvonalába. A már meglévő fenntartható megoldások mellé, a 2022-es év elején megalakult a szálloda fenntarthatóságon dolgozó munkacsoportja, a BeeGreen, melynek célja, hogy a környezetvédelem területén új megoldásokat vezessen be a szállodában, valamint biztassa a kollégákat a fenntarthatóbb, egészségesebb életvitelre.

 

 

Mesélő Lakosztályok címmel jelentetett meg kiadványt a Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest szeptemberben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját és ennek tiszteletére jelentette meg a Mesélő Lakosztályok című kiadványt.
Az angol-magyar nyelvű kiadványban bemutatják a nemrégiben megújult legszebb és legnagyobb lakosztályokat az ezekben található műalkotásokon és az erre az alkalomra készült friss írásokon keresztül.
A szálloda meghívott öt ismert kortárs írót (Bartók Imrét, Halász Ritát, Mécs Annát, Terék Annát és Totth Benedeket) és megkérte őket, hogy töltsenek el egy éjszakát valamelyik Corvinus Art Collection Lakosztályban, s az ott található műalkotások által inspirálva írjanak egy-egy novellát. A kiadvány itt olvasható.

 

 

Verno House – Felfrissít, elkápráztat, magával ragad

December 15-én megnyitja kapuit Budapest szívében (V. ker., Október 6. u. 26. szám alatt) a BDPST Group 5*-os szállodája, a Verno House.
Az 50 szobás, tárgyalóteremmel, pezsdítő SPA részleggel és önálló gasztronómiai egységgel büszkélkedő Verno House minden alkalomra tökéletes választás – legyen szó meghitt esküvőről, állófogadásról, családi összejövetelekről vagy privát megbeszélésekről.
A szállodához kapcsolódó Flava étterem, a társasági élet origójaként nemzetközi, valamint tradicionális magyar receptek alapján komponált fogásokkal és széles választékú italkínálattal varázsolja emlékezetessé az ott töltött pillanatokat.
Foglalással, háznézéssel vagy bármilyen egyéb kérdéssel kapcsolatban keresse Nagyváradi Gábort a gabor.nagyvaradi@vernohouse.com címen.