Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek 2023. február
2023. március 06.

Sorra kezdődnek a kiállítások a HUNGEXPO-n

A rendezvényszakma 2023-ban újra megállíthatatlanul fejlődik és igazolja, hogy a személyes találkozások továbbra is fontos szerepet játszanak a mindennapi életben. A HUNGEXPO idén is számos kiváló lehetőséget biztosít a vállalatoknak a bemutatkozásra, az üzleti kapcsolatok építésére.
Az évet minden idők legnagyobb AGROmashEXPO és AgrárgépShow-ja nyitotta. A szakkiállítás 7 pavilonban, 36.000 m2-en, 44.000 látogatót fogadott, széles kiállítói- és programkínálattal. Ezt követte a FeHoVa, melyre 38.000-en látogattak el egész Európából. 2023. február 23-26-ig pedig a közkedvelt Utazás kiállítás és Budapest Boat Show zajlott.
A HUNGEXPO rendezvényeiről bővebb információ itt érhető el.

 

 

A közép-kelet európai régió legnagyobb virtuális filmstúdióját építi fel Fóton a Visual Europe Group

A közép-kelet-európai régió legnagyobb virtuális filmstúdióját építi fel a fóti HelloParks területén a Visual Europe Group. A 11 millió euró értékű, 2024 első negyedévére elkészülő beruházás, melynek részeként raktárközpont is épül, a világ legnagyobb filmes produkcióit, streamingszolgáltatóit csábíthatja Magyarországra, a virtuális stúdió technológia ugyanis a globális filmgyártás jelenleg legmodernebb és legnagyobb tempóban fejlődő szegmense. Az innovatív megoldás lényege, hogy a jelenet hátterében nem valódi díszletet, hanem LED falak alkotta képeket használnak az alkotók, így nagyságrendekkel csökkenthető a produkciók utazási és szállítási költsége és az ökológiai lábnyoma. A hasonló technológiával foglalkozó szolgáltatók jellemzően többéves várólistákkal működnek. Az épülő stúdió elsőként szeretné megszerezni az ARRI minősítést. A beruházás tovább erősítheti Magyarország szerepét a globális filmiparban.

 

 

A fenntarthatóság témakörében szerveztek konferenciát az Utazás kiállítás szakmai napján

A korábbi évekhez hasonlóan a Turizmus Kft. idén is a Hungexpo Zrt.-vel közösen szervezte meg a február 23–26. között 45. alkalommal megrendezett Utazás Kiállítás szakmai napjának konferenciáját. A „Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért" című rendezvény előadói hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatták be azokat a megoldásokat, melyeknek nagy szerepe lehet a turizmus környezetre gyakorolt káros hatásainak csökkentésében és ellensúlyozásában. A színvonalas program megvalósításában a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) is aktív szerepet vállalt. A közel 200 résztvevővel zajlott szakmai nap programját a Turizmus Café panelbeszélgetése zárta, melynek egyik résztvevője Mátray Noémi, a MaReSz tagcégének, a HighVibes-nak, hazánk első "zero waste" rendezvény-szervezőjének munkatársa volt. Az eseményről bővebben itt lehet olvasni.

 

 

 

Kizöldült a Normafa Rendezvényház!

A telet sajnos nem lehet elűzni, de hatalmas lépést tett a Normafa Rendezvényház a fenntarthatóság és a környezetkímélés tekintetében.
Korszerű hűtő-fűtő berendezéseik, illetve a teljes Rendezvényház energiaszükségletét napelemek biztosítják. Éljen a zöld energia!
Szerencsére egyre több eseménynél meghatározza a helyszínválasztást a helyszín energiaigénye és -felhasználása, a hulladékkezelés módja, a szelektív hulladékgyűjtés, a fenntartható catering megoldások beiktatása és a műanyag termékek mellőzése. Egyre többen lesznek azok, akik az ilyen részletekre is odafigyelnek!

 

 

 

Tankonyhától a Michelin csillagig - március 10-én alapítványi támogatói estet rendez a Gundel Iskola

Az idén 70 éves jubileumát ünneplő Gundel Iskola 2023. március 10-én alapítványi támogatói estet rendez, melyre szeretettel várja egykori diákjait. Az esemény célja a kiemelkedő szakmai műhelymunka bemutatása a szülők és támogató partnerek felé, az iskolához és egymáshoz való kötődés erősítése, valamint a volt Gundelesek közötti kapcsolati háló megtartása. A büfévacsora menüsorát Bocuse d’Or döntős és Michelin csillagos séfek állították össze, akik büszkék rá, hogy szakmai karrierjük az Ecseri útról, a Gundelből indult.
A belépőjegyekből és a helyszínen árult tombolából származó bevétel az iskola szakmai oktatási színvonalának további növelését és a diákok támogatását segíti elő. Ezek a felajánlások nagyban hozzájárulnak, hogy a Gundel Iskola továbbra is az ország legeredményesebb és legismertebb vendéglátó és turisztikai technikuma legyen. A támogatói díj tartalmazza a büfévacsora árát. Bővebb információ a Facebook esemény oldalán olvasható. 

 

Hiányszakma hiánypótló ösztöndíjas felnőtt szakképzése indul

A MaReSz társszakmai szervezete, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány és az A38 Akadémia partnerségében RaKÉTa-ösztöndíjprogrammal támogatott, államilag elismert felnőtt szakképzés indul a hiányszakmának számító koncert és televízió műsor világosítók számára. Zeneipari menedzser, rendezvényszervező és hangtechnikus továbbképzésekben 2022 szeptembere óta sikeres az Alapítvány együttműködése a Majdnem Híres Rocksulival, a MOE Rendezvényakadémiával,  a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikummal és a Werk Akadémiával. Az MTPA interaktív térképen jeleníti meg a rendezvényipar hazai képzőhelyeit. Kutatásainak egyik célja annak feltérképezése, hogy a hazai intézmények milyen rendezvényipari képzési portfólióval rendelkeznek, azaz hol és mit tanulhatnak, honnan érkezhetnek a jövőbeni új szakemberek. A képzési lehetőségek összegyűjtése mellett 2022 őszén az MTPA úgy döntött, hogy a szakma segítésére ösztöndíjprogramot hoz létre, aminek keretében ösztöndíjas helyeket ajánlott fel rendezvényszervezői, illetve háttéripari képzésekre a partner felnőttoktatási intézményekben.