Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek 2023. május
2023. május 25.

Végre az eseményszervezők is felléphetnek az ételpazarlás ellen /

Évi 150.000 tonna élelmiszert dobunk ki a hazai vendéglátásban, ami mostantól jelentősen csökkenthető. Az Élelmiszerbank által fejlesztett, a NÉBIH által is bevizsgált új módszer lényege, hogy egy teherautóba telepített mobil sokkoló alkalmazásával 60 fokról 5 fokra hűtik a rendezvényeken megmaradt ételeket, melyek ezáltal még másnap is biztonságosan fogyaszthatók és kioszthatók a rászorulóknak. A módszer elterjesztését - a témán a WWF-fel is dolgozó - Progressive Reklámügynökség zöld megoldásokra kidolgozott GREENHUB-ja is támogatja. Az ügynökség szerint egyre nagyobb az ügyféligény az ilyen és ehhez hasonló megoldásokra: "Pozitívan változik a szemlélet, hiszen a vállalatok, a munkavállalói és fogyasztói igényekkel összhangban egyre többet szeretnének tenni a környezetért."

 

Tavaszi nagyüzem a Hungexpón

Az Ipar Napjai és Automotive Hungary kiállításokkal zárta a tavaszi saját kiállítási szezonját a HUNGEXPO. A két kiállítás összesen 10.000 nm-en, 350 kiállító részvételével, három csarnokban került megrendezésre. Áprilisban és májusban 16 különböző vendégrendezvényt is tartottak a területen, többek közt a Szakma Sztár Fesztivált, a Mondocon Tavaszt és az Autotech Future Expo-t több nagy, vállalati rendezvény mellett. Nézzen körül! A Hungexpo teljes területe bejárható, illetve a Kongresszusi Központ különböző szekcionálható elrendezései is megtekinthetők a megújított Virtuális Túra microsite segítségével: https://vr.hungexpo.hu

 

Megkezdődött a Visual Europe Group virtuális filmstúdiójának építése

Megkezdődött a kelet-közép-európai régió legnagyobb virtuális filmstúdiójának építése a fóti HelloParks területén. A Visual Europe Group 11 millió euró értékű, 2024 első negyedévére elkészülő beruházásának alapkövét május 11-én dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség országgyűlési képviselője, dr. Vass György, Fót polgármestere, valamint Botond Szabolcs, a Visual Europe Group vezérigazgatója tette le. Az épülő filmstúdió a világ legnagyobb filmes produkcióit, streamingszolgáltatóit csábíthatja Magyarországra, a virtuális stúdió technológia ugyanis a globális filmgyártás jelenlegi legmodernebb és legnagyobb tempóban fejlődő szegmense. A beruházás tovább erősítheti Magyarország szerepét a globális filmiparban. Az alapkőletétel során a résztvevők betekintést nyerhettek a filmgyártás jelenlegi legmodernebb technológiájának kulisszái mögé.

 

Az MTÜ "Magyarország stand"-jával a TorTer Design nyerte meg az Év stand design kategóriát a MaReSz Flash Award-on

A Flash Award díjátadóján az év stand design kivitelezéséért járó díjat a TorTer Design kapta, azért a Magyarország Standért, amelyet - a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából - a 2022-es barcelonai IBTM World kiállításra készített Tornyai Péter és a TorTer csapata. A vizuális megjelenés fő koncepciója a vizes asszociációk mellett, a hagyományos magyar értékek bemutatása volt, mindez modern szellemiséggel ötvözve, mai, kortárs környezetbe állítva. A 120 nm-es installáció formai és felületi tervezésénél a tervezők az egyszerűségre és a letisztultságra törekedtek, melyek egy sokszínű kiállítási területen hangsúlyossá teszik és egyúttal ki is emelik a standot. 

 

Elindult a micehungary.com

2023. márciusában elstartolt a micehungary.com, a hazai rendezvénykereső portálok vezető szakértőjének, a CégesHelyszínek.hu csoport új szolgáltatása, ami a külföldről érkező üzleti célú utazók, konferencia- és rendezvényszervezők,  megrendelők munkáját könnyíti meg. micehungary.com a hazai MICE szektor helyszín és szolgáltatás kínálatát teszi egy platformon elérhetővé és könnyen kereshetővé angol nyelven. Egy online eszköz, a Magyarországra vonatkozó nemzetközi MICE igények magas színvonalú kiszolgálásához, mely segíti az ország nemzetközi MICE piacon történő minél nagyobb térnyerését. „Fontos küldetésük, hogy a magyar MICE szolgáltatókat minél hatékonyabb piacszerzéshez juttassuk” - fogalmazták meg a cég tulajdonosai.

A csoport üzemelteti a cégeshelyszínek.hurendezvenyhelyszínek.hurendezvény.com és a konferenciahotelek.hu -t is.

 

Megnyitott a Frame4Studio új műterme és konyhastúdiója

A Frame4Studio megnyitotta új, bérelhető, közel 200 nm-es professzionális műtermét és konyhastúdióját. A stúdió a pesti belvárosban, a Magyar Posta egykori kapcsoló épületében, a Nyolcésfél inspirációs övezetben található, a nyolcadik kerületi Német utca – József utca sarkán. Az épülethez tartozó udvar és parkoló, valamint a kiváló belvárosi lokáció biztosítja a könnyű megközelíthetőséget. A berendezett, modern gépekkel felszerelt konyha- stúdió nem csak fotózásra/forgatásra alkalmas, hanem exkluzív helyszíne lehet céges rendezvényeknek, workshopoknak, privát vacsoráknak és közös főzéseknek is. Otthonos, mégis elegáns környezet, felszerelt konyha és előkészítő konyha, remek ételek, könnyű megközelítés autóval és tömegközlekedéssel egyaránt, parkoló és teherlift. Izgalmas gasztronómiai élmény az egész csapatnak!  További információ ITT érhető el.

 

 

Kinyitott a VakVarjú Beach Bistro a Kopaszi-gáton

A jó idő beköszöntével tizenharmadik szezonját megkezdve, ismét megnyílt a BudaPart-Kopaszi-gáton, közvetlenül a Duna mellett a VakVarjú Beach Bistro. A VakVarjú étteremcsalád szezonális tagja folyóra néző teraszával, különleges atmoszférájával, látványkonyhájával, grill-, és halételekkel teli étlapjával várja vendégeit.

 

 

ChardonnÉJ-t rendeznek az Etyeki Kúriában

A ChardonnÉJ eseményen kötetlen formában jönnek össze a vendégek és a szakmabeliek, hogy még jobban megismerkedjenek a Chardonnay borokkal, melyeket immáron 30 éve készít az Etyeki Kúria borászata. A rendezvény hagyományosan, a birtokközpontban kerül megrendezésre, mely alkalmával összesen 20 borászat és pezsgőház képviselteti magát legkiválóbb – elsősorban – Chardonnay tételeivel.
Részletes információk: https://etyekikuria.com/blogs/aktualitasok/chardonnej-2023-junius-24