Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek 2023. október I.
2023. október 05.

Újdonság a rendezvénypiacon: ÁLLATasszisztált csapatépítő és fejlesztő tréningek

A Magyarországon egyedülálló módszertannal kifejlesztett állatasszisztált tréningek több mint tíz éve töretlen népszerűségnek örvendenek a magyar és európai tréningpiacon. A MaReSz-tag Weco-Travel és partnere a Clicker Consulting kiváló lehetőséget kínál ezek beépítésére a rendezvények programjaiba.
A módszer lényege az állatok játszmamentes visszajelzése az ember felé.
A kutyákkal asszisztált modulokban a résztvevők igazán megtapasztalják az „ITT és MOST” erejét és megélését, ugyanis a kutyák alapvető állapota a tudatos jelenlét. A kutyák a „MOST”–ban, játszmamentesen jeleznek vissza, s hozzák felszínre a vezetők, vagy éppen a munkatársak erősségeit, gyengeségeit, reflexióikat és hatásukat a környezetükre. A résztvevők sok saját élményt szereznek a kutyákkal különböző kontextusban, közvetlenül és közvetetten is. Ezt a hatás–ellenhatáson alapuló inspirációt vizsgálják, elemzik és használják fel a fejlesztés alapjaként. További információ: A Weco-Travel partnere: Clicker Consulting / Horváth-Tóth Boglárka 06 30 572 0044
 

 

Exkluzív borkóstoló programot indított a Hungária Group

A Pálinka Experience izgalmas, új, angol nyelvű, exkluzív borkóstoló programot indított a borkedvelők számára. A kilenc tételes kóstoló során négy fehér-, négy vörös-, és egy desszertbor kóstolását élvezhetik. A fehérek a könnyű és frissítő ízvilág kedvelőinek szólnak, míg a vörösek azokat ragadják magukkal, akik a testes és karakteres borokat részesítik előnyben; a tokaji desszertbor pedig tökéletes lezárása a kóstolónak. A programnak köszönhetően a résztvevők szakavatott személyzet segítségével mélyülhetnek el a borok világában: minden tételhez ismertetőt kapnak, ami segít az ízek és illatok jobb megértésében, valamint a borok eredetének és termelési folyamatának megismerésében.
A borkóstoló programon való részvétel, a helyek korlátozott száma miatt, előzetes foglaláshoz kötött, de ajánlatkérés lehetséges kitelepülésre is.
További információ és foglalás a
+36 1 317 1377 | +36 1 317 2754 telefonszámokon, a hungariagroup.com weboldalon, illetve csoportoknak, kedvezményes konstrukcióban Bodor Lauránál lehetséges a laura.bodor@hungariagroup.com email elérhetőségen.
 

Vendégei szeretetére építi megújuló budai éttermét a VakVarjú

A régi budai VakVarjú étterem vendégeinek kedves gondolataival és fotóival teli időkapszulát helyezett el az étteremcsalád vezetősége a teljes felújítás alatt álló étterem alapzatában. Semsei Rudolf tulajdonos szerint az ebbe az időkapszulába zárt kedves gondolatok biztos alapot adnak majd a megújuló újbudai étteremnek. A fémhengerbe több mint 150 kedves üzenet, az étterem felújításával kapcsolatos gyermekrajzok, valamint az elmúlt 15 év meghatározó pillanatairól készült fotók kerültek. Az új budai VakVarjúban a férőhelyek száma majdnem duplája lesz a réginek, nyáron tágas terasz várja a vendégeket. Ez lesz az első teljesen akadálymentesített VakVarjú étterem, ahol a kerekesszékes vendégek is teljesen komfortosan közlekedhetnek.
További információ: vakvarju.com
 

Már bérelhető a TorTer és a Progressive közös AI fejlesztése

A leginnovatívabb rendezvényes újdonság ez az analóg és digitális világ határán mozgó speciális eszköz, melynek segítségével az ember és a mesterséges intelligencia közösen alkothat egyszerű rajzokból mesteri képeket. Nem kell más, csak egy érintőképernyő és egy kéz. Látványos, de kis helyen is elfér. Könnyen brandingelhető. A szórakozás garantált, az eredmény letölthető, megosztható a márkázott élmény így a rendezvény után is a felhasználóval marad. Az i-Reality projekt keretében elkészült Progressive technikai fejlesztés a TorTer által felépített installációban működik és szeptemberben egyszerre debütált bel- és külföldön: Budapesten az UNICEO őszi rendezvényén, míg Bécsben az ESCRS konferencián, a TorTer által tervezett-kivitelezett Medicontur standon próbálhatták ki az érdeklődők.
További információ: torter.hu
 

A Visual Europe Group a fenntarthatóságért

A Visual Europe Group (VEG) csapata végezte a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram teljes rendezvénytechnikai kivitelezését a Hungexpón. A rendezvény nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját teljesen újszerűen dolgozza fel, plasztikusan és látványosan hívja fel a figyelmet a klímaváltozás hatásaira. A Visual Europe Group szinte teljes eszközparkja be lett építve az eseménybe. A konferenciák és a kiállítások mellett talán az egyik legizgalmasabb helyszín a Heroes of the Future élményprogram, amely a legfiatalabbakat hívja egy interaktív játékra. A VEG csapat rengeteget dolgozott azon, hogy a játék interaktivitását biztosítsa, az eszközök azonnal reagáljanak az élő szövegre, mozgásra, és szinkronizálva legyenek az élő szereplőkkel.
 

V. Budapesti Demográfiai Csúcs a Lounge Event szervezésében

A 2023. szeptember 14-16. között megrendezett Budapesti Demográfiai Csúcs ötödik alkalommal helyezte középpontba a családok ügyét. A konferenciát az NRÜ felkérésére a Lounge Event szervezte. A csúcstalálkozó gondolatának elindítója és házigazdája Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. A rendezvény alkalmával a Szépművészeti Múzeumban, négy kontinensről mintegy 60 állam- és kormányfő, egyházi vezető, véleményvezér, médiaszemélyiség és civil szervezeti vezető osztotta meg gondolatait arról, hogy miként teremthető biztonságos, kiszámítható jövő a családok, a következő generációk számára. Az utolsó napon, a Városligetben egésznapos gyerekprogramok, ingyenes koncertek várták a kikapcsolódni vágyó családokat. Az eseményhez csatlakozott Kecskemét, Debrecen, Esztergom, Zalaegerszeg és Székesfehérvár is.
 

Zenei sokszínűség az MVM ZENERGIÁN

Az MVM idén már nyolcadik alkalommal szervezte meg az MVM ZENERGIA összművészeti gálakoncertet 2023. szeptember 2-án. A programsorozat rendezvényszervezési feladatait a Lounge Event látta el. A zenei sokszínűség jegyében Balázs János, a Bagossy Brothers Company, Tóth Vera, Vecsei H. Miklós, az Anima Musicae Kamarazenekar, Sárközy Lajos és a Cantemus Vegyeskar gondoskodott a varázslatos hangulatról, a klasszikus és a könnyűzene páratlan találkozásával. A jótékonysági koncertet a Müpa koncerttermében személyesen, három nagyvárosban óriáskivetítőn élőben, valamint otthonuk kényelméből, online is követhették a zenekedvelők. A műsor tematikáját idén Vivaldi „A négy évszak” című műve ihlette.
 

Eurojackpot Szuperkoncert a Lounge Event szervezésében

A Szerencsejáték Zrt. idén ötödik alkalommal megrendezett grandiózus eseményének komplex rendezvényszervezési feladatait a Lounge Event a Szerencsejáték Zrt-vel együttműködve látta el. Az esős idő ellenére is közel 50 000 ember látogatott ki a Puskás Aréna Szoborparkjába szeptember 23-án az Eurojackpot Szuperkoncertre, ahol a hazai zenei élet három legfelkapottabb zenekarának koncertjeit élvezhették a résztvevők. Az estét a dj-producer, DR BRS és vendégei nyitották meg, majd ByAlex és a Slepp fokozta tovább a hangulatot, végül a Halott Pénz zenekar egy másfél órás, nem mindennapi látványvilággal és extra színpadi elemekkel felturbózott show-val zárta a koncertsorozatot.