Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz tagi hírek augusztusban
2021. szeptember 06.

Európa legnagyobb tűzijátéka - Isten éltessen, Magyarország!
Európa legnagyobb tűzijátékának megszervezése nem kis feladatot gördített a Nuvu Kft. elé, de minden energiabefektetésük megérte: varázslatos arcokkal, dicsérő visszajelzésekkel és rendkívüli elégedettséggel zárták az idei augusztus 20-i ünnepséget. A kihívás nem csak a gigantikus számokban rejtőzött – 4,5 km hosszú dunai szakaszon, 65 egyedi tervezésű és gyártású pontonról és 14 uszályról, több mint 200 km hosszú elektromos vezeték felhasználásával történtek a lövések – hanem az eddig soha nem látott szervezésben, logisztikában is: 50 pirotechnikus és 50 hajózással foglalkozó kolléga rendkívüli munkáját kellett összefogniuk. A Nuvu Kft. büszke csapatára és az elért sikerükre, a komplex látvány és az elismerés pedig kárpótolta őket a 6 hónapon át tartó folyamatos fáradozásért.
 
2022-ben újra Budapesten a Bocuse d’Or Europe
A világ legrangosabb szakácsversenyének európai döntője 2016 után, most ismét a Sirha Budapesten kap helyet. A megmérettetésnek helyet adó szakkiállítás a megszokott módon ismét széles szakmai programkínálattal jelentkezik, melyek között az egyik újdonság a VinCE Budapest lesz, de visszatér a Közétkeztetési Szakácsverseny és a Sirha Budapest Desszert Verseny is. A programok mellett nagy hangsúly kerül konferenciaprogramokra, hiszen a világjárványt követően itt találkozhatnak először az érintett iparágak képviselői, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és jó gyakorlataikat az újraindulásról. A Hungexpo-n 2022. március 22-24 között zajló rendezvényre már elindult a jelentkezési időszak. Bővebb információ a www.sirha-budapest.com oldalon található.
 
Minden idők leglátványosabbja volt az idei Szent István Nap
Budapest a Szent István Napon 15 helyszínen várta programmal az érdeklődőket. Az összes helyszín rendezvénytechnikai feladatait a Visual Europe Production látta el, hatalmas szakmai kihívásnak megfelelve. A programok megrendezését jelentős távolságokat áthidalva segítették. Botond Szabolcs, a cég vezérigazgatójának elmondása szerint a logisztika, a hálózati struktúra kiépítése volt a legnagyobb szakmai feladat, a leglátványosabb pedig az Országház és a Nemzeti Galéria fényfestése. A tűzijáték és fényshow kapcsán többek között a mappingért, a világításért, a hangosításért, valamint a videófal telepítésért feleltek, féléves felkészülést követően. A rendezvényeken több mint 100 munkatársuk dolgozott, az építési és bontási folyamatokban pedig mintegy 250-en vettek részt.
 
Eredményesen zárta a Conventa vásárt a Magyar Kongresszusi Iroda
Magyar Kongresszusi Iroda munkatársaiként Szemán Gabriella szövetségi sales és Szabó Anna corporate sales menedzserek képviselték hazánkat az idei Conventa vásáron. A 30 nemzetközi üzleti partnerrel folytatott tárgyalás, illetve az azt követő Conventa Crossover szakmai konferencián való részvétel újabb kapcsolatokkal, ajánlatkérésekkel segíti a konferencia- és üzleti rendezvény ágazat erősödését.
 
Ocon-siker és előrehaladott tárgyalások a jövőről
Hungaroring immár 36. alkalommal látta vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét – a tavalyi zárt kapus esemény után az idén összesen 130 ezren voltak kíváncsiak a Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj eseményeire. A verseny bőven hozott izgalmakat, hiszen bár Lewis Hamilton indulhatott a pole pozícióból, végül Esteban Ocon pályafutása első futamgyőzelmét aratta nálunk, ezzel csatlakozva a hungaroringi első győztes Hill, Alonso, Button, Kovalainen kvartetthez. A hétvége folyamán sportpolitikai oldalon is előrelépés történt: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója egyeztetett Stefano Domenicalival, az F1 elnök-vezérigazgatójával, aki egyetért azzal, hogy hazánk 2037-ig vendégül lássa a sorozatot (a jelenlegi szerződés 2027-ig érvényes).