Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek januárban
2021. február 03.

Dokumentumfilm készült a Hello Event digitális újratervezéséről
Becz Péter által rendezett Digitális Újratervezés című dokumentumfilm az ügynökség 2020-as történetét meséli el csapata, ügyfele és partnerei szemszögéből, egy különleges projekten keresztül. A film fókuszában a Hiventures Regional Startup & Innovation Day szervezése áll, amely először 2020-ban zajlott le digitális formában, minden várakozást felülmúló sikerrel. A projekt az innovációra leginkább nyitott iparágak, a startup- és a kreatív ügynökségi világ találkozásából született, így a régió egyik legnagyobb digitális eseménye jött létre egy esőerdőt idéző virtuális környezetben, nemzetközi keynote speakerekkel és több ezer résztvevővel. A film központi témája ezért a kreativitás és az innováció, amely a bemutatott projekten túlmutatva ad reményt a szakmának. A film itt tekinthető meg.
 
Az Altagra Kft. a csendesebb időszakot megerősödésre, építkezésre használja
3 munkatárs csatlakozott a csapathoz. Vándor Andrea, a Bellanor – skandináv beutaztató – utazási Iroda tulajdonosa, jelenlegi cégének működtetése mellett támogatja a közös munkát. Ihász Kata, a RUTA – amerikai beutaztató – utazási Iroda tulajdonosa szintén jelenlegi cége tevékenységét megtartva vállalja az új kihívásokat. Prieszol Éva, a Zeina Hotels korábbi MICE sales managere, sokéves értékesítői és rendezvényszervezői tapasztalatával erősíti a csapatot. Biszkupné Nánási Klára a cég szakmai igazgatójaként folytatja munkáját, Biszkup Miklós az operatív feladatok ellátásában működik közre. Büszkék vagyunk, hogy a jelenlegi helyzetben optimistán, innovatív megoldásokat keresve és megerősödve tudjuk tevékenységünket folytatni.
 
Digitális stúdió, igényekhez igazított szolgáltatásokkal a Visualpower Kft.-nél
A megrendelői igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és árakkal várja a rendezvényszervezőket a Visualpower Kft. digitális stúdiója. Az online és hibrid események kiszolgálásához egyaránt ajánlott, 5x3 m-es színpaddal ellátott stúdióhelyiség technikai felszereltségét mindig az adott rendezvény elvárásaihoz és büdzséjéhez igazítják. Ennek megfelelően az ügyfél kiválaszthatja, hogy LED falas vagy greenbox háttérben, esetleg épített díszletben szeretné megjeleníteni az adott eseményt, meghatározhatja a szükséges kamerák számát, az alkalmazott online platformot és többek között azt is, hogy az online közvetítés valós időben vagy előre felvett tartalommal történjen. A stúdió használathoz térítésmentesen alap bútorzatot, smink-öltöző helyiséget, stúdió asszisztenst, parkolást és egyéb kényelmi szolgáltatásokat is biztosítanak.
 
Élményekre koncentrál a Human Telex új online event divíziója
Human Telex ONE divízió kifejezetten a hibrid vagy digitális események teljes körű tervezésére és kivitelezésére fókuszál, ide értve a változatos platformokon és technikai eszközökkel, illetve szakértő csapattal való lebonyolítás mellett a kreatív feladatokat, a tartalomgyártást, valamint az elő- és utókommunikációt. A cég felmérése szerint az ügyfelek jelentős része szeretné egyedi rendezvényigényeit, kreatív ötleteit is megvalósítani, illetve motiválni, inspirálni a résztvevőit az online eventek során. A Human Telex ONE ezért a kiváló technikai megvalósításon túl az élmények átadására, a vendégek bevonására helyezi a hangsúlyt a rendezvénytervezés során. Az új részleg már számos nagyszabású digitális eseményt bonyolított le.
 
Adventi adománypontban közreműködött  a Domus Living Solutions
A Domus csapatának célja, hogy építményeikkel és szolgáltatásaikkal kiemelten emlékezetessé tegyék ügyfeleik, partnereik rendezvényeit, eseményeit.   Cégük a járványhelyzet mellett is több projekt kapcsán tudott biztonságos és megbízható megoldásokat nyújtani partnereiknek. A decemberben  Újpest Fő terén megépült három dómjuk (14m +6m +4m) díszített ünnepi adományozási helyszínként funkcionált egy karitatív projektben. Nagyon jól sikerült az összefogás, rengeteg ajándék érkezett még ebben a nehéz időszakban is.
 
Virtuális háttér (green screen) a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben
Bár soha nem fogja felülmúlni az élő rendezvények varázsát, a live streaming lehetővé teszi az előadások virtuális háttér előtt rögzített és online közvetített sugárzását.  A Kempinski Hotel Corvinus új szolgáltatásaként elérhető green screen viszonylag költséghatékony megoldás, előnyei közé tartozik a rugalmas tartalommódosítás, 2D és 3D vizuális effektek, valamint a vállalat grafikájának és arculati jegyeinek megjelenítése. A központi fekvésű, könnyen megközelíthető szállodában optimálisak a feltételek: elegáns környezet, professzionális kiszolgálás a szükséges technika biztosítása mellett. A szolgáltatásról bővebben itt olvashatnak.
 
A televíziós szórakoztatás műfajával ötvözte a digitális eseményeit a Max & Future csapata
Az ügynökség cégre szabott kvízshow-t gyártott és ismert színházi művészekkel egyfelvonásos vállalati esettenulmányokat rendezett. Az akár többszáz főt foglalkoztatni képes Mindenki 1 ellen! c. online vetélkedőjüket Kovács Áron és Harsányi Levente közreműködésével készítették el.  A Ma este színház! c. előadásuk pedig a hagyományos rendezvényelemek újragondolásával céges tükörképként Szente Vajk társulatával valósult meg. A tailor-made produkciókról bővebben itt olvashatnak.
 
Új szolgáltatással jelentkezik a Szépkilátás Vendéglátás Kft.
A vendéglátással kapcsolatos munkaerő szervezéssel és kölcsönzéssel valamint rendezvényszervezéssel és lebonyolítással, foglalkozó cég a megváltozott helyzetre reagálva új fertőtlenítő szolgáltatással jelentkezik. A speciális hideg, ködös fertőtlenítés rendezvénytereknek, irodáknak, vendéglátóegységeknek igénybe vehető 100%-ban környezetbarát fertőtlenítő megoldás. Bővebb információ a szolgáltatásról itt érhető el.
 
Home & Office by TorTer
A rendezvényipar leállása új távlatokat nyitott a korábban főként díszlet, kiállítás és event design megoldásokon dolgozó TorTer Design számára. A cégnek korábban is voltak már belsőépítészeti megbízásaiaz új helyzet azonban felgyorsította az új üzletág teljes önállósodását is. Az átállás nem volt nehéz, hiszen a tervezéstől az építőipar valamennyi szegmensét lefedő kivitelezésig minden know-how adott volt. Első komolyabb 2020-as munkájuk a műemléki Károlyi-Csekonics Palota épület felújításával és bútorzatának kialakításával kapcsolatos megbízás volt, de immár több iroda és magáningatlan részleges vagy teljes körű belsőépítészeti megoldásai is "hordozzák" a TorTer-minőséget. Bővebb információ a projektről itt érhető el.