Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
Megjelent az OGYÉI állásfoglalása a gyógyszeripari rendezvényeket is érintő módosított szabályozásokról
2021. október 04.

Megjelent az OGYÉI 2006. évi XCVIII. törvény 2021. június 29. napjától hatályos, a gyógyszer-, tápszer- és gyógyászatisegédeszköz-ismertetés szabályait érintő módosításairól szóló összefoglalója. A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége az elmúlt hónapokban több körös szakmai egyeztetést folytatott az OGYÉI képviselőivel, melynek eredményeként a hatóság által kiadott nyílt állásfoglalásban ténylegesen egyértelműsítésre kerültek a MaReSz által is felvetett legfőbb félreértésre okot adó pontok.

  • Kimondásra került, hogy a Gyftv. 14. § (2) bekezdésében foglalt előírások kizárólag az ismertetési tevékenységet folytatók saját szervezésű rendezvényeire vonatkoznak. Következésképpen a harmadik fél által szervezett, ún. független szakmai-tudományos rendezvényekre a Gyftv. 14. § (2) bekezdésében foglaltakat nem kell alkalmazni, így a rendezvény költségére vonatkozó előírást sem.
  • Állásfoglalásuk szerint az OGYÉI a rendezvény költsége kifejezést szűken értelmezi, és a rendezvény költségébe – a vendéglátáson kívül – csak a vendéglátáshoz szorosan kapcsolódó, jellemzően a vendéglátást is biztosító szolgáltató által nyújtott egyéb járulékos szolgáltatások költségeit  érti/számítja bele.

Az OGYÉI nyílt állásfoglalása már hatalmas előrelépés a szakma számára, hiszen sok bizonytalan kérdést tisztázott, ugyanakkor Szövetségünk továbbra is minden lehetséges módon lobbizik a jogszabály módosítás és a napi limit emelése érdekében. Az állásfoglalás az OGYÉI honlapjáról elérhető.