Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
Közgyűlés és Event Hub szakmai est a T.E.R.K Rendezvényközpontban
2019. június 06.

2019. június 5-én tartotta éves közgyűlését és szakmai estjét a MaReSz. Az újonnan megnyitott T.E.R.K Rendezvényközpontban a Corvina Party Service, a Smarteq, a Special Effects és az Apple PS Hostess Ügynökség támogatásával izgalmas, előremutató témákról hallhattak a tagok.

A közgyűlést Ganczer Gábor elnök úr nyitotta meg, majd beszámolt a 2018-as szakmai lobbymunkákról. Kiemelt fontosságúnak említette a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal kialakított közös munkát, melyben a Turizmus Kft. megvásárlásával egy olyan online platform jött létre, melyen keresztül e-learningre alapuló tréning centrum, karrierportál, online szolgáltatói piactér fogja segíteni a turisztikai szakma fejlődését. A MaReSz részéről Bacsi Krisztina, a Szövetség főtitkára vesz részt az oktatási koncepció kialakításában. Emellett a kutatási programokat is szeretnék elindítani, melyben a MaReSz nagyon szorgalmazza a MICE kutatást. Ezután rövid tájékoztatást adott kongresszusi központ témakörrel kapcsolatban a Hungexpo beruházás jelenlegi állásáról.

Másik fontos tobbytémaként a gyógyszeripari rendezvényekhez kapcsolódó vendéglátás minimum ár témakörét érintette, melyben egy kis előrelépést sikerült elérnie a MaReSz-nek. Bővebb információ külön hírünkben. Ezután Bacsi Krisztina, főtitkár számolt be a 2018-as eseményekről ( 25 éves Gála rendezvény, Catering Cup magyar bajnokság, az új weboldal elindulása, valamint a gasztronómiai témában rendezett Event Hub). Említést tett a MaReSz stratégiájába illeszkedő médiamegjelenésekről, melyekkel az ügyféloldal edukációját hivatottak biztosítani, illetve két új projektről, mely hatalmas lépés a szakma presztízsének emelésében: a Fair Tender koncepcióról, valamint a Flash néven, 2020-ban bevezetésre kerülő új rendezvényszakmai díjrendszerről.

A MaReSz jelenleg 121 taggal rendelkezik, a költségvetése biztos lábakon áll,  rendezvényei évről évre egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot, így támogatás nélkül, csak tagdíjakból is színvonalas szakmai munkát tud végezni. A közgyűlés résztvevői a költségvetést elfogadták és további bizalmat szavaztak a 2019-es projekteknek, melyben a szakmai továbbképzések rendezvénytechnika, értékesítés és vezetői kihívások témában kiemelt jelentőségűek lesznek.

A Közgyűlés utáni Event Hub szakmai esten három izgalmas előadást hallhattak a résztvevők:

1. Mantuano Mónika, az UNICEO alelnöke, a HP Magyarország marketing vezetője pontos diagnózist és megoldási javaslatot adott helyszíneknek a céges rendezvények motivációjáról, az elvárásokról a rendezvényszervezők felé, valamint a social media megnövekedett szerepéről, melyet a helyszínek még csak nagyon kis részben használnak ki.

2. Duca Andrea, a HD Group ügyvezetője, a MaReSz rendezvényügynökségi tagozatának vezetője egy - a MaReSz ügynökségi tagozata által kezdeményezett - tenderkiírással és részvétellel kapcsolatos rendezvénypiaci ajánlásról, a Fair Tenderről számolt be, melyre már több ügynökség csatlakozott. A Fair Tender 10 pontjáról a www.fairtender.org oldalon lehet olvasni, a csatlakozásokat a kapcsolat@fairtender.org email címen várják, nemcsak MaReSz tagoktól. A honlap hamarosan a MaReSz honlap aloldalaként fog működni.

3. Az utolsó előadást Bacsi Krisztina tartotta a Flash Award by MaReSz díjrendszerről, mely Magyarországon először egyedülállóan, pályázati alapokra épülve fogja bemutatni a szervezői és szolgáltatói oldal igazi rendezvényes tudását. A díjrendszert úgy találták ki, hogy mind a hat tagozat megtalálja benne a helyét, valamint profi külsős szakemberek fogják a zsűri magját adni. Bővebb információ ősztől várható, akkor indul a kommunikációs időszak. A pályázást oktatásokkal, képzésekkel, szakmai bemutatókkal fogják segíteni mind a tagok, mind a társszakmai szövetségek felé.

Az esemény végén a résztvevők megemlékeztek a dunai hajótragédiáról, és kifejezték szóban is részvétüket és teljes támogatásukat az érintett cégek felé.