Csak MaReSz tagok számára!
Elfelejtett belépési adatok
Kérjük adja meg a szerkesztési jogosultággal rendelkező személy e-mail címét.
Hírek
MaReSz Tagi hírek áprilisban
2021. május 04.

A CPI Hotels a Courtyard by Marriott Budapest City Center új üzemeltetője
CPI Hotels magyarországi regionális központja örömmel jelenti be, hogy 2021. április 1-től átvette a Courtyard by Marriott Budapest City Center üzemeltetését. A szálloda Marriott franchise partnerként a továbbiakban is a jól megszokott néven, a magas színvonalú Marriott sztenderdek és hűségprogramok megtartásával működik. A szállodának otthont adó Blaha Lujza téren található épületegyüttes eddig is a CPI Hotels anyavállalata, a CPI Property Group érdekeltségébe tartozott, így a mostani változással az üzemeltetés is a CPI csoport felügyelete alá kerül. A Courtyard by Marriott Budapest szálloda napi üzemeléséért felelős csapata nem változik, visszatérő vendégeink továbbra is a jól ismert kollégákkal és ugyanazzal a magas színvonalú szolgáltatással találkozhatnak, amit az elmúlt 11 évben már megismerhettek.  A változásokról bővebben itt olvashatnak vagy érdeklődhetnek az alábbi elérhetőségeken: +36 20 468 3683, d.anek@cpihotels.com
 
Hibrid megoldásokat kínál a Visual Europe Production
A vállalat új üzletágaként létrejött Visual Europe Digital Labs a tervezhetőséget maximalizálja a megváltozott és bizonytalan környezetben. Nem szükséges azonnal dönteni a rendezvények megvalósítási körülményeiről, a hibrid megoldásoknak köszönhetően egy esemény tervezése párhuzamosan megkezdhető élő és/vagy online megvalósításra is. A vállalat átfogó technikai tapasztalattal és eszközrendszerrel bír, ami lehetővé teszi a hosszútávú tervezést, függetlenül a megvalósítás időpontjában érvényes szabályozási környezettől. A klasszikus rendezvénytechnikai lehetőségek mellett az ügyfél és projekt igényeihez mérten személyre szabott digitális megoldásokkal egészítik ki a projekt-koncepciót, hibrid rendezvényt létrehozva.
 

A Hotel Lycium**** Debrecen május 3-tól újranyitja kapuit

A 4 csillagos belvárosi hotel a jelenlegi Kormányrendeletnek megfelelően ismét fogadja vendégeit. A szálloda már az első héten egy orvosi online konferencia közvetítés lebonyolítását biztosítja, amelyet a szervezők és a házigazdák egyaránt nagy örömmel várnak. Remélik, hogy hamarosan a tőlük már megszokott, magas szolgáltatási színvonalon és minőségben, élő rendezvények keretein belül is viszontláthatják partnereiket. További információ a hotel honlapján érhető el.
 
Új kollégával erősíti budapesti irodájának csapatát az Accent Hotels
Csapó László március végétől, mint Head of Sales csatlakozott az Accenthez. A fiatal szakember az értékesítés különböző területein dolgozott az Accor Hotels budapesti egységeiben, majd értékesítési vezetőként irányította a budaörsi Holiday Inn sales csapatát. A LOT magyarországi country managereként tett kitekintést a légitársaságok irányába, hogy most visszatérjen a szállodaiparba a magyar szállodaüzemeltető kötelékein belül. László feladata lesz a cégcsoporthoz tartozó szállodák értékesítési törekvéseinek koordinálásaa hotelekben dolgozó értékesítő kollégák szakmai támogatása és természetesen kapcsolattartás a hazai turisztikai forgalom gerincét adó, meghatározó magyar és nemzetközi piaci szereplőkkel.
 
A Special Effects bemutatja az xR stúdiót
A rendezvénypiaci átalakulásra a Special Effects innovatív megoldásokkal válaszolt, és a közelmúltban ennek keretében mutatták be az immerzív technológia jövőjét, az xR stúdiót. Az „Extended Reality” (xR) olyan technológia, amely a virtuális (VR), a kiterjesztett (AR) és a kevert valóság (MR) elemeinek ötvözésével teremt magával ragadó élményt. Folyamatos fejlesztésekkel és szakmai kollaborációkkal ez az úttörő stúdiómegoldás hosszú távon meghatározó eleme lesz a film-, televíziós műsor-, reklám- és videoklip-forgatásoknak, valamint magasabb szintre emeli az élő, a virtuális és a hibrid rendezvények élményét. Az xR stúdióról szóló demo videó ide kattintva nézhető meg.
 
#PowerOfLiveEvents az Eventex Award 2021 döntősei között
Az idén 11. alkalommal megrendezett Eventex Awardon, az egyik legrangosabb nemzetközi rendezvényügynökségi versenyen 4 kategóriában is a legjobbak közé került a Budapest Convention Bureau támogatásával, valamint a Special Effects, a Visual Europe Group és a Bo – Live Branding Agency közös szervezésében megvalósított #PowerOfLiveEvents rendezvénysorozat. Az Eventex Award 2021-re benyújtott pályázatokat a verseny nemzetközi, rendvénypiaci szakemberekből álló zsűrije értékeli, az ő véleményük alapján kerülnek a nyertesek kihirdetésre a 2021. május 10-én. A #PowerOfLiveEvents versenyvideója, valamint az eseménysorozatról készült image film és werkfilm a BUD CB YouTube csatornáján tekinthető meg.
 
A CONSTRUMA és az IPAR NAPJAI szakkiállítások idén csak a virtuális térben valósulnak meg

A Hungexpo – meghallgatva a kiállítók véleményét – az üzleti rendezvények tartásával kapcsolatos bizonytalanság és a felkészülési idő rövidsége miatt úgy döntött, hogy az idei CONSTRUMA, OTTHONDesign és HUNGAROTHERM valamint az Ipar Napjai kiállításokat fizikailag nem, kizárólag a virtuális térben rendezi meg.  Ganczer Gábor, a cég vezérigazgatója sajtóközleményben azt nyilatkozta , hogy „bár nagyon vártuk a személyes találkozást kiállítóinkkal és látogatóinkkal, a jelenlegi helyzetben kénytelenek voltunk a digitális megvalósítás mellett dönteni.  A virtuális kiállítás egy könnyen használható, innovatív felület, amely online kapcsolatot biztosít a kiállítók és a látogatók számára. A Hungexpo hisz abban, hogy a járvány lecsengésével, az eddig megszokott, szükséges biztonsági intézkedések betartásával a kiállítások nemcsak újra indulnak, hanem továbbra is a magyar gazdaság fellendülésének motorjai lesznek.